SOS 0-24 Horvátország Autómentés Autószállítás

SOS 0-24 Horvátország Autómentés Autószállítás

Horvátországon keresztül tart haza az Adriai tengerpartról? A hazafelé vezető úton autója lerobbant? Balesetet szenvedett? Műszaki hibás az autója? Általában a hívástól számított 30 percen belül el tudok indulni Horváthországba Nagykanizsáról. Szeretné, ha vinnék egy csere kocsit, hogy folytathassa az utat? Jelezze ezt felém telefonban és viszem! Amennyiben egyéb más kérése van, élelmiszer, ital, illetve más alapvető dolog beszerzése, jelezze felém, és beszerzem önnek, a helyszínre szállítom!

Csere autónk Bérautónk egy Ford Focus Giha felszereltséggel, légkondiciónálóval, tökéletes műszaki állapotban! Bérautónkkal folytathatja akár azonnal az útját, az ön autóját hazaszállítom, vagy kérés esetén megbízható nagykanizsai szervizünkben amíg ön nyaral a szükséges javításokat elvégezzük!

A bejelentés folyamata

Ha felhív bennünket a +36-70-366-7686 telefonszámon, akkor önnek akövetkező kérdéseket fogom feltenni!

 • Mi történt?
 • Mi a tartózkodási helye?
 • Milyen típusú és gyártmányú az autó?
 • Automata vagy manuális váltóval szerelt?
 • Ha kerék/futómű sérült, akkor melyik és a többi ép-e?
 • Hozzáférhető-e? (szorosan fal mellett áll, parkolnak körülötte, mélygarázsban áll, stb.)
 • Hová szeretne jutni vagy juttatni a járművét?
 • Telefonos elérhetőség, amin a helyszínre érkezve fel tudom venni a kapcsolatot.
 • Adott esetben írásos megrendelést kérek: név, cím, forgalmi rendszám, forgalmi engedély száma, jogosítvány száma, személyi igazolvány száma

Nyaralni tart a horvát ( Krk , Cres , Brač, Hvar , Pag, Dugi Otok , Rab. ) szigetekre? Autója a szigetekre tartva műszaki hibás? Hazaszeretné Magyarországra szállítani az autóját? Autómentésre van szüksége? Csere vagy bérautóra van szüksége? Hívjon!

Horvátországi autópályák

Horvátország jelenleg 13 autópályával rendelkezik. A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8,A9, A10 A11, A12, A13. Amennyiben lerobbant a Horvát autópályán kérem hívjon!

Fontos tudnivalók Horvátországról

JOGOSÍTVÁNY

Érvényes „nemzeti” jogosítvány. Kiegészítő nemzetközi jogosítványra csak autóbérléskor van általában szükség, mert a cégek azt megkövetelhetik.

GÉPJÁRMŰOKMÁNY

Nem előírás, mégis javasoljuk a kötelező felelősségbiztosítás érvényességét igazoló nemzetközi zöldkártya kiváltását.

DIPLOMÁCIAI ELÉRHETŐSÉGEK

Nagykövetség: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257
Tel.: 385 (1) 489 0906
ügyelet: 385 (99) 250 0050
fax: 385 (1) 457 9301
Konzuli hivatal: mint Nagykövetség
fax: 385 (1) 457 9302

SEGÉLYHÍVÓ TELEFONSZÁMOK

rendőrség: 92 v. 112 mobil telefonról: +385 (1) 92
mentők: 94 v. 112
tűzoltók: 93 v. 112

EGYES KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOK

Felső sebességhatárok szgk-ra Horvátországban:

 • lakott területen belül: 50km/h,
 • autópályán: 130 km/h (utánfutóval: 90 km/h),
 • gyorsforg. úton: 110 km/h (utánfutóval: 80 km/h),
 • egyéb úton: 90 km/h (utánfutóval: 80km/h).

24 évnél fiatalabb szgk-vezetők autópályán max. 120, gyorsforg. úton max. 100, egyéb utakon max. 80 km/h sebességgel haladhatnak. Friss – 2 évnél frissebb – jogosítvánnyal rendelkezők számára teljes alkoholtilalom és az alacsonyabb sebességhatárok érvényesek.

A tompított fényszóró használata rossz látási viszonyok között ill. október utolsó vasárnapjától március utolsó vasárnapjáig látási viszonyoktól függetlenül éjjel-nappal kötelező (lakott területen belül is).

Radardetektor használata tilos! Még kikapcsolt állapotban sem megengedett a gépkocsiban tartani, a határon, illetve rendőri ellenőrzés során szabálysértési bírságot szab ki a horvát hatóság.

Egyes kötelező felszerelések az autóban Horvátországban

Oldalkocsis motorkerékpár és 50 cm3 –nél kisebb lökettérfogatú mopedek kivételével minden járművezetőnek kötelező felvenni a fényvisszaverő mellényt, ha – baleset, segítségkérés, abroncs-csere stb. miatt – kénytelen az úttesten tartózkodni. Ajánlatos az EN471 szabványnak megfelelő mellényt használni.

12 évnél fiatalabb gyermekek csak a hátsó ülésen szállíthatók. Kivétel: 2 év alatti gyermekek a vezető melletti ülésen, bébiülésben, menetiránynak háttal szállíthatók. Ha nincs az ülés előtt légzsák, ill. ha van, ki van kapcsolva. 5 éves korig gyermek csak megfelelő gyermekülésben utazhat a hátsó ülésen, 5-12 éves korúak számára elegendő a három ponton rögzített biztonsági öv.

Vontatókötél ajánlott, de nem kötelező.

Az utánfutót is külön el kell látni elakadásjelző háromszöggel.

November eleje és április vége között számítani kell a min. 4 mm profilmélységű téli gumi használatára. A hóláncnak legalább a két meghajtott kerékre. A hólapátnak ott kell lennie a csomagtartóban ill. a hegyvidéken (Gorski Kotar és Lika) kötelező a hólánc használata is.

ÜNNEPEK BANKOK, ÜZLETEK ZÁRVA TARTÁSÁVAL

január 1. Újév, január 6. Vízkereszt, Húsvéthétfő, május 1. Munka ünnepe, Úrnapja, június 22. Antifasizmus napja, június 25. Nemzeti ünnep, augusztus 5. Hálaadás napja, augusztus 15. Nagyboldogasszony, október 8. Függetlenség napja, november 1. Mindenszentek, december 25-26. Karácsony

AUTÓPÁLYADÍJ

Minden gépjárműnek a helyszínen, szakaszonként kell megfizetni a használati díjat, készpénzben, hitelkártyával, csekkel, elektronikus előfizetéses rendszerben vagy az ú.n. SMART kártyával. Horvát kunában, ill. euróban, USA dollárban, svájci frankban is fizethető a díj. A díjfizetési kategóriákba sorolásnál az adott jármű tengelyeinek számát és a jármű első tengelyénél mért magasságát veszik figyelembe. Személyautó esetében (3,5 t összsúly alatt) max. 190 cm

Hívjon bizalommal a bajban segítséget nyújtok az autómentéssel, autószállítással.

Telefonszámom:

Autómentés Árak

Autómentő autószállítás Szlovéniából

Autómentő autószállítás Ausztriából 

Autómentés Külföldről

Bérautó